+34 692 03 24 76 info@docdocfilms.com

Figueres, 28 de setembre de 2014

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat l’acte commemoratiu del 40è aniversari de la inauguració del Teatre-Museu Dalí de Figueres, que va obrir les portes per primera vegada el 28 de setembre de 1974. Els responsables de la presentació han estat Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians, i Lluís Peñuelas, secretari general de la Fundació Dalí.

Obertura especial. “Teatre-Museu Dalí. Un somni teatral”

Es tracta d’un projecte audiovisual creat expressament per celebrar el 40è aniversari de la inauguració del Teatre-Museu Dalí. Mitjançant unes espectaculars projeccions audiovisuals que hem titulat “Teatre-Museu Dalí. Un somni teatral”, Salvador Dalí apareixerà al seu museu a través de finestres de la façana, saludant el públic i anunciant la creació del seu museu, que defineix com el centre espiritual d’Europa. Dalí juga amb l’espectador i mostra la seva faceta més histriònica, però també el seu dia a dia al Teatre-Museu. Veurem també l’artista treballant en un espai en obres, contemplant, transformant tots els espais i, finalment, en la inauguració del dia 28 de setembre de 1974, protagonitzada per una gran desfilada daliniana amb majorets, gegants, capgrossos i una banda de música.
En un tercer espai, i com pura màgia, s’encén la vidriera i es descobreix davant nostre el món del somni. El mateix Dalí explica que treballa fins i tot mentre dorm i que les seves millors idees provenen dels seus somnis. Els decorats per a “Spellbound (Recorda)” i els dibuixos que va crear per a “Destí” de Disney il·lustren aquest apartat. L’artista apareix i desapareix com si fos un il·lusionista, o es diverteix fent que un eriçó de mar pinti amb un bastonet i recita Calderón de la Barca: “La vida es una ilusión, un frenesí, un engaño, una ficción…”.
Les persones accediran al museu en grups i, per tant, serà una experiència col·lectiva que es podrà compartir i que estarà relacionada amb alguns dels llocs més emblemàtics del Teatre-Museu, com ara la cúpula o la vidriera.

 

EDITORS DE PEL·LÍCULES DOC DOC LED ESDEVENIMENT

Les projeccions que es podran visualitzar al Teatre-Museu Dalí el dissabte 27 i el diumenge 28 de setembre són fruit de l’estreta col·laboració entre la Fundació Gala-Salvador Dalí i DocDocFilms, productora de nova creació amb un peu a l’Empordà i un altre a Barcelona. Els continguts de “Teatre-Museu Dalí. Un somni teatral” han estat realitzats per David Pujol amb la col·laboració de Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians. Pujol i Aguer ja van col·laborar en la creació del documental “Dalí-Pitxot. L’al·legoria de la memòria”, presentat el passat mes de març al Castell de Púbol. La producció executiva ha anat a càrrec d’Ivan Carrero i l’edició, de Jordi Muñoz i David Pujol.